قبل از تأسیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی در دانشگاه جندی شاپور، مرکز مطالعات اسلامی تأسیس شد که تقریباً زمان آن به دو سال پیش از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی برمیگردد. مسئول این مرکز مرحوم سید رضا دیباجی بود. یک سال بعد مسئولان وقت دانشگاه جندیشاپور به فکر تأسیس دانشکدة الهیات افتادند که برای این امر افراد فرهیختهای را از اصفهان، آبادان، اهواز و اراک به عنوان اعضای هیأت علمی به همکاری دعوت کردند. سرپرستی دانشکده به مرحوم سید رضا دیباجی واگذار گردید و با تأسیس دانشکدة الهیات مرکز مطالعات اسلامی تعطیل گردید.
در مهرماه ۱۳۵۷، حدود چهار ماه و نیم مانده به پیروزی انقلاب اسلامی، اوّلین دوره پذیرش دانشجو به طور نیمه متمرکز در این دانشکده به انجام رسید. در این هنگام محّل دانشکده در معاونت دانشجویی قرار داشت و امکانات آموزشی و پژوهشی آن را مجموعاً دو اتاق و یک زیرزمین تشکیل میداد که از زیرزمین به سبب وسعت مناسب آن برای کلاس و از اتاقها برای اعضای هیئت علمی و کارکنان اداری استفاده میشد.
پس از پیروزی انقلاب، گروه زبان و ادبیات عربی که یکی از گروههای دانشکده ادبیات و علوم انسانی بود به دانشکده الهیات انتقال یافت و در سال ۱۳۶۲ مجوز موافقت اصولی مبنی بر ادامه فعالیتهای آموزشی- پژوهشی دانشکده از طرف وزارت علوم آن زمان برای دانشکده صادر شد. در آن ایّام دانشکده الهیات شامل گروههای آموزشی زبان و ادبیات عربی، دبیری الهیات و الهیات آزاد بود.
فعالیتهای آموزشی دانشکده الهیات نیز مانند دیگر مراکز دانشگاهی در جریان انقلاب فرهنگی مشمول دوره تعطیل موقت شد.
با شروع جنگ تحمیلی و شرکت دانشجویان رزمنده در جنگ، دانشکده الهیات اوّلین شهید دانشجو مرحوم شهید حبیب شریفی راد را تقدیم اسلام و انقلاب اسلامی نمود و پس از این شهید تعداد دیگری از دانشجویان رزمنده این دانشکده به درجه شهادت نائل آمدند و در سال 95 نیز مهدی اسحاقیان، به شهدای مدافع حرم پیوست.
دانشکده الهیات پس از بازگشایی دانشگاه، فعالیت آموزشی و پژوهشی خود را از سر گرفت و با وجود جنگ در منطقه با اتکال بر پروردگار توانا، توانست فارغ التحصیلانی را در مقطع کارشناسی تحویل جامعه اسلامی نماید که تعدادی از این عزیزان هم اکنون با داشتن مدرک دکترا در این دانشکده به عنوان عضو هیئت علمی مشغول کار میباشند و تعداد زیادی در دانشگاههای دیگر و یا در سمتهای آموزشی-پژوهشی و اجرایی به انجام وظیفه مشغولاند.
ریاست محترم دانشکده الهیات: جناب آقای دکتر آبدانان مهدیزاده
معاونت محترم آموزشی دانشکده: سرکار خانم دکتر عچرش
معاونت محترم پژوهشی دانشکده: سرکار خانم دکتر شمخی